Domenica Italiana!

Det är söndag. Det är italiensk söndag. All respekt åt Italien för lutande tornet i Pisa, Colloseum, pasta och fotboll. När det kommer till tajthet så får dock dessa stå tillbaka för landets verkliga storheter Crookers och Bloody Beetroots. Med 2 respektive 1,2 miljoner profilvisningar på Myspace är dessa italienska duos det nya svarta i Europa.


Bloody Beetroots turnerar just nu Europa runt (med en avstickare till Bejing igår!) efter släppet av EP:n Rombo. Frågan är när Europas enligt mig just nu hetaste electroakt intar Sverige? I och med släppet av EP:n och alltigenom riktigt tajta remixer på Benny Bennasi och Etienne de Crécy har jag en känsla av att vi kommer få se mycket mer av Bloody Beetroots i framtiden.
Fetast av alla feta spår från duon är ändå We are from Venice (La Serenissima). Check it out!

Bloody Beetroots – We are from Venice (La Serenissima)


Med grymma remixer på Chemical Brothers, Moby och Chromeo samt ett antal egna släpp blir det otroligt spännande att se vad Crookers kan hitta på i och med sin kommande albumdebut. Crookers befinner sig någonstans i gränslandet mellan electro, wonk, italodisco och funk och de gör det grymt bra! Big Money Comin’ är ett utmärkt exempel på detta.

Crookers – Big Money Comin’ (Original Mix)

Som bonus kan jag inte låta bli att slänga med en otrolig remix. Chromeos Fancy Footwork är ett fantastiskt spår. När Crookers remixar den tar de spåret ett steg längre.

Chromeo – Fancy Footwork (Crookers Remix)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: