Berlin

Till helgen kommer hela 3/4 delar av Tajts direktörer att befinna sig i Berlin. I vanliga fall är det bara Dj Kerl som håller ställningarna i den elektroniska dansmusikens huvudstad. Självklart kan jag inte låta bli att ha tyskt tema på dagens blogginlägg. Vi kommer att gå från högklassig indiedance till techno till två remixer på konsertaktuella artister och avsluta med något som inte överhuvudtaget har med Tyskland att göra.

857438557_l

Först ut är Boys Noize som förmodligen har skapat ett spår som det verkar vara omöjligt att göra en dålig remix på. Jag pratar givetvis om Oh!. Ett fantastiskt spår som franska Danger inte var sen att skapa en löjligt bra remix av. Det känns dock som att vi har tjatat om Danger en hel del. Därför vill jag lyfta upp den just nu fetaste remixen, nämligen den gjord av sinnesjukt grymma DJn och producenten A-Trak.

Boys Noize – Oh! (A-Trak remix)

housemeister-whoisthatnoize1

All respekt åt tysk indiedance men Tyskland är ändå technons mecka. Självklart levererar den tyska huvudstaden i detta avseende. Housemeister flörtar i sin techno med indiedance och han gör det riktigt riktigt bra. Detta är tajt!

Housemeister – The Flute (Original Mix)

for_our_latest_in_the0

Nästa steg vi tar på vår tyska resa är till något av det absolut bästa från den tyska minimal techno-scenen. Väldigt få kan mäta sig med Paul Kalkbrenner, Ellen Allien och Apparat. Vad händer då när vi tar ett spår från de två sistnämnda och låter den förste i trion remix. Jo det blir så klart så äckligt tajt och bra.

Ellen Allien & Apparat – Jet (Paul Kalkbrenner Remix)

digitalism-idealism_sml1

Det måste vara ganska få som har undgått att märka att Depeche Mode (ser tyska ut men är inte tyskar) ska ge sig ut på världsturné. Enda stoppet i Sverige blir på Arvikafestivalen. Fast detta är ju Tajt och då nöjer vi oss inte med original. Tajt ger er därför en mycket trevlig remix från (tyska) Digitalism på DMs Never let you down again.

Depeche Mode – Never Let Med Down Again (Digitalism Remix)

Vi fortsätter vår resa med Cut Copy. Fast Cut Copy är ju inte heller tyskar tänker ni. Nej, men tack vare ännu en remix från vårt ess i rockärmen, Digitalism, kan vi kombinera australiensisk indiedancepop på högsta nivå med tajta tyska beat.

Cut Copy – Going Nowhere (Digitalism Remix)

Och nu till det utlovade tyskfria inslaget. Precis som stora delar av världen är så klart Tajt glada över att det amerikanska folket inatt såg till att vi slapp ännu en skjutgalen stel gammal man som president i USA. För hur tajt är det? Inte alls faktiskt. På bloggar runt om i världen har ett tributespår skapats till Barack Obama. Tajt hänger på och postar spåret här. Massa respekt till Obey för bilden.

obama-obey1

Daft Punk vs Adam Freeland – Aer OBAMA

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: