Små stövlar, stor musik

Vi på TAjT ber om ursäkt för vår dålig kontinuitet på bloggandet. Bot och bättring ska ske nu när det börjar kännas som att året kommer igång på riktigt. Massvis av skivsläpp framöver där jag speciellt ser fram emot Röyksopps första släpp sen 2006 (Röyksopps Night Out).

Röyksopps storhet har varit uppenbar för mig sedan deras första album Melody AM (Eple på Voxpop går inte att glömma i första taget) men det är när nog ändå man upptäcker och förvånas av ny musik som det känns bäst.
Speciellt du vet när musik överraskar dig eftersom musiken till en början inte alls tilltalar dig.

Så var det med Little Boots för mig. Till en början avfärdade jag det som ganska intetsägande pop som försökte förenas med den lite mer lättsmälta elektroniska musiken och inte riktigt lyckades. Detta har dock förändrats.

Little Boots har något riktigt bra på gång med sitt breda musikaliska spektra från finstämmig electropop med inslag av synth till funkig discohouse. Oavsett om det handlar om eget material eller mixset så vandrar musiken genom dessa musikaliska landskap på ett fantastiskt sätt.

Det är kanske inte helt förvånande att läsa att Little Boots kammande hem förstaplatsen på BBCs Sound of 2009. Under sig hade hon bland andra Lady Gaga, Empire of the Sun och White Lies.

Det är inte heller förvånande att fantastiska producenter så som Fred Falke, Drop The Lime och Fake Blood har stått i kö för att remixa hennes musik.

Ja ni förstår, mitt råd till er att hålla ögonen öppna för Little Boots våren och sommaren 2009.

little_boots

Little Boots – Bring It On

Little Boots – New In Town (Fred Falke Remix)

Little Boots – New In Town (Drop The Lime Remix)

Little Boots – Earthquake (Clap Mike Amour Remix)

Little Boots – Stuck On Repeat (Fake Blood Remix)

Little Boots – Automatic Lovers Mix (Mixtape)

little-boots-computer-fairyland

Missa inte Little Boots Myspace eller YouTube-sida (där hon varje vecka lägger upp en cover på en låt som någon önskat).

Annonser

Ett svar to “Små stövlar, stor musik”

  1. […] Som jag var inne på i inlägget om Little Boots (här) är det otroligt många intressanta släpp på gång inom en väldigt snar framtid. Ett av dessa […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: