TAjTs associationslördag

Okej jag tänkte börja på vad som kan bli en ny tradition här på TAjT, nämligen associationslördag. Vi börjar helt enkelt på en riktigt TAjT spår och ser var vi hamnar fyra spår senare. Det kommer bli helvilt associerande och TAjT ansvarar inte för att alla associationer är klockrena. Vi gillar bra musik och tänker inte vara sämre än Melodikrysset på att fulassociera. Vad här Chromeo med ett schweiziskt synthband att göra? TAjT ger dig svaret!

yellochromeo011

Ok, here we go. Vi börjar med ett alldeles utmärkt spår från Chromeos fantastiskt funkdoftande platta Fancy Footwork. Spåret heter Call Me Up och här ger vi er den i en fin mashup med Bag Raiders fenomenala Shooting Stars (tack till er som påpekat vårt misstag då vi skrev att det var en remix).

Chromeo – Call Me Up (vs Bag Raiders Mashup)

Inte helt oväntat börjar vi med en mjukstartsassociation och går på producenterna bakom en halvan av denna mashup, Bag Raiders. Från det att jag upptäckte dessa australiensare så har jag älskat musiken de leverar. Här i form av det dansgolvsvältande spåret Turbo Love.

Bag Raiders – Turbo Love (Tough Love Edition)

Här blir det nu en dubbelassociation. Från titeln på förgående spår tar vi Turbo som också är ett skivbolag där inte bara Chromeo ligger utan även Tiga. Med ett nyligen släppt album är Tiga hetare än någonsin. Här ger vi er dock en gammal dänga i form av Mind Dimension. Remixad av italienarna i The Bloody Beetroots.

Tiga – Mind Dimension (The Bloody Beetroots Remix)

The Bloody Beetroots hemland Italien tar oss sedan vidare till nästa spår i associationslördagen. Det handlar nämligen om Airys, en förhållandevis nyupptäckt stjärna på electropophimlen. Frontar Airys gör sångerskan Syria (som bland annat sjungit i den italienska versionen av Disneyfilmen Mulan) och det är inte utan att det är lätt att dra paralleller till franska Yelle.

Airys – Tutto Quello Che Hai (Nima Tahmasebi Aka NT89 Remix)

Nu kunde man tänka sig att associationen skulle gå vidare till Yelle. Nja inte riktigt. Om vi tar Yelle och byter ut sista e:t till ett o, då får vi Yello. Yello är något så obskyrt och fantastiskt som en schweizisk synthgrupp som bildades 1979 bestående av kompositören Boris Blank och textförfattaren/sångaren Dieter Meier. Deras låt Oh Yeah blev en framgång och användes bland annat i en film 1986 som förmodligen ingen kommer ihåg (Ferris Bueller’s Day Off eller Fira med Ferris på svenska, kolla wikipedia om ni vill veta mer). Missa inte heller Yellos hemsida.
Hur som helst så har en annan tysktalande duo (bonusassociation) nämligen Booka Shade gjort en remix på just denna låt och jag måste säga att jag gillar det. Avgör själva, här är associationslördagens sista spår.

Yello – Oh Yeah Oh Six (Booka Shade Remix)

Well that’s all for now. Glöm inte att få din dagliga dos av TAjT musik genom att gå in på den tajtaste bloggen i cyberrymden.

Annonser

3 svar to “TAjTs associationslördag”

  1. […] TAjTs associationslördag Okej jag tänkte börja på vad som kan bli en ny tradition här på TAjT, nämligen associationslördag. Vi börjar […] […]

  2. Kickinthedoors Says:

    The Bag Raiders song is not a remix, it’s a mash up. One of the writers over at etmusiquepourtous posted it as such and now everyone is calling it a remix, hahahaha.

  3. Farm Tom Says:

    Bag Raiders Remix of Call Me Up by Chromeo = Shooting Stars Dub by Bag Raiders with Chromeo’s ‘Call Me Up’ acapella dropped on top… out of time might I add.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: